Archive for August 2010

Rela tak kahwin sebab mati pucuk

Number of View: 0

RELA TAK KAHWIN

Jarang kita mendengar ada pasangan menjalani pemeriksan kesihatan secara sukarela apabila hendak berkahwin. Kebiasannya ujian itu diambil kerana ia diwajibkan sebagai syarat sebelum berkahwin.

Masalahnya, ramai bimbang menjalani pemeriksaan kesihatan hingga sanggup membujang hanya kerana mengesyaki tahap kesihatan diri tidak mampu membolehkan mereka melayari perkahwinan dengan bahagia.

Antaranya ialah lelaki yang mengalami masalah atau gangguan ereksi dan yang khuatir mengenai saiz dan bentuk zakar dengan anggapan tidak dapat memberi kepuasan kepada pasangan.

Selain itu, ada yang menganggap diri mereka mandul dan tidak dapat menghasilkan benih kerana mempunyai satu atau tiada buah zakar dalam kerandut, atau mempunya buah zakar kecil atau varikosel (pembuluh darah) yang berpintal.

Malah, ada yang mempunyai masalah kerandut buah zakar seperti angin pasang (hernia) atau air pasang (hidrosel) tidak mengambil langkah sepatutnya.

Semua keraguan itu perlu mendapat perhatian sewajarnya dan bukan sekadar memikirkannya. Langkah terbaik ialah berjumpa doktor pakar yang arif mengenai pengendalian untuk mengatasi masalah itu.

Mati pucuk juga mempunyai penyelesaian. Untuk pengetahuan pembaca, mati pucuk berlaku dalam banyak keadaan dan jangan hanya kerana gagal melayari malam pertama menyebabkan anda kecewa dan seterusnya berlaku perceraian hanya kerana malu.

Jarang lelaki muda mengalami mati pucuk yang berkekalan. Kebiasaannya mereka mengalami penurunan tahap ereksi berikutan gementar dan berasa kekok apabila bermesra dengan pasangan mereka.

Dalam keadaan itu tahap ereksi menurun dengan cepat, sekali gus gagal meneruskan persetubuhan penetratif. Keadaan ini dikenali sebagai mati pucuk malam pertama kerana biasanya berlaku pada malam pertama berintim dengan pasangan.

Pengalaman negatif ini yang dibimbangi akan terbawa-bawa setiap kali ingin bersama pasangan dan akhirnya mengalami mati pucuk sekunder.

Kini rawatan moden dapat membantu lelaki yang mengalami mati pucuk berbanding yang bersandarkan kepada rawatan tradisional seperti urut yang mungkin memudaratkan dan menjadikan masalah lebih serius.

Yang penting ialah, lelaki yang mengalami mati pucuk memahami yang dia bukan seorang saja mengalami masalah ini kerana kajian yang pernah dilakukan di Malaysia mendapati, sebanyak 2.3 juta lelaki Malaysia berusia 40 tahun ke atas mengalami mati pucuk dan angkanya mungkin lebih jika dimasukkan lelaki muda.

Saya juga ingin mengingatkan di sini yang rawatan moden dapat membantu pasangan wanita itu hamil, walaupun suami mengalami mati pucuk.

Cinta lelaki

Number of View: 0

Bila lelaki benar-benar jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dengan ikhlas, perubahan sikapnya amat mengejutkan.

Hati lelaki yg dianggap keras selama ini, tiba-tiba secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dgn relanya.

depilacion_masculinaBahkan lelaki yg mabuk cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja utk kekasihnya.Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. Utk
melihat lelaki menangis amatlah payah.

Diantara tanda2 lelaki yg jatuh cinta dgn hebat ialah:

1. Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya dgn rela bukan krn terpaksa.
2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yg kuat bercakap.
3. Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.
4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya krn perasaan cemburunya yang meluap-luap.
5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya krn dia sentiasa berasa curiga.
7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya.
8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.
10. Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.
11. Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh kekasihnya.
12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama.
13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.
14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.
15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya krn dia merasa kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya.
16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting dengannya.
17. Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar.
18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain.
19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
21. Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.
22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan.

HARGAILAH MEREKA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...