Archive for November 2011

Pentingkah Saiz Zakar Bagi Seorang Lelaki

Number of View: 0

Pentingkah Saiz Zakar Bagi Seorang Lelaki?

Jika lelaki tidak merasa khuatir tentang saiz, ketegangan, kekuatan yang dimiliki ketika melakukan hubungan, bererti ia tidak tahu bahawa bahwa hal-hal ini penting untuk diperhatikan.

zakarpendekKetika lelaki membicarakan seks dengan pasangannya, ramai akan berpendapat fantasi seks wanita yang mahukan zakar lelaki dengan ukuran yang besar akan memberi kepuasan dalam mekakukan hubungan seks. Jarang sekali ada wanita yang fantasi seksnya berpusat pada zakar yang cacat, bersaiz kecil, ataupun lemah.

Lebih dari 90% atau malah lebih dari 95% wanita lebih mudah mencapai orgasme melalui rangsangan ‘clitoris’ atau biji kelentit.

Hanya wanita yang suka rangsangan faraj untuk mencapai orgasme, walaupun terdapat wanita yang dapat mencapai orgasme hanya melalui rangsangan pada faraj. Dalam hal ini, ukuran zakar yang sesuai, ketegangannya, dan bertenaga merupakan peranan yang utama untuk mencapai orgasme.

Walaupun wanita boleh mencapai orgasme melalui rangsangan pada faraj, tetapi zakar yang besar dan keras merupakan pengaruh yang kuat terhadap fantasi wanita dalam melakukan hubungan. Rangsangan mungkin saja terletak pada ‘clitoris’ atau biji kelentit, tetapi fantasi merupakan suatu keperluan utama untuk mencapai rangsangan ‘clitoris’ atau biji kelentit sehingga tercapai orgasme mungkin dapat dikatakan masih tertumpu pada penembusan organ sensitif wanita, dan biasanya penembusan tersebut dilakukan oleh zakar yang besar.

Terdapat juga lelaki dengan saiz zakar yang kurang ideal untuk memuaskan kaum wanita dengan ketegangan zakar dan asupan tenaga yang cukup ketika melakukan hubungan.

Paling tidak pun, sebahagian lelaki masih merasa bimbang terhadap ketegangan zakar dan tenaga yang dimiliki ketika berhubungan meskipun kebanyakan lelaki memiliki zakar kelamin yang baik pada usia antara 20 dan 30 tahun, maka denga alasan demikian sejumlah lelaki cuba untuk memperbaiki fungsi seksualnya pada usia lanjut, walaupun telah diketahui bahwa kemampuan seksual lelaki akan berkurang ataupun saiz zakar yang tidak ideal disebabkan oleh faktor-faktor keturunan seiring dengan meningkatnya usia.

Pendapat menyatakan bahawa nafsu gairah seks merupakan faktor besar dalam kehidupan manusia. Kenyataan demikian cukup beralasan jika diandaikan kepada lelaki yang tidak dapat menerima kekurangan yang dimilikinya dalam hal seksual (ukuran atau ketegangan zakar yang tidak mencukupi), mereka akan lebih merasakan tekanan pada keadaan dirinya berbanding dengan mereka yang bersyukur dan yakin bahwa zakarnya ataupun fungsi seksualnya cukup sihat dan berprestasi baik walaupun sebenarnya tidak demikian. Dengan kata lain, mereka yang memiliki ukuran zakar yang lebih kecil, tidak mahu membiarkan keadaan tersebut begitu saja, cuba mencari penyelesaian sehingga ada yang menjadi pakar dalam mengatasi hal ini.

Tapak kaki berkaitan dengan zakar

Number of View: 0

Tapak kaki berkaitan dengan zakar

TAPAK kaki terasa sakit apabila dipicit. Selepas membaca di dalam majalah, saya mendapat tahu masalah itu mempunyai kaitan dengan zakar saya.

adakahsaizzakarpentingApa kaitannya? Adakah ia berbahaya?
Saya sudah berkahwin sejak sembilan bulan lalu, tetapi isteri saya masih belum ada tanda-tanda kehamilan? Adakah saya mengalami masalah kesuburan?

ANJANG

Pasir Gudang, Johor

MENGIKUT perubatan komplimentari refleksologi, bahagian tapak kaki melambangkan bahagian tubuh badan dan jika sebahagian di tapak kaki terasa sakit, kononnya bahagian badan itu ada masalah. Perubatan ini tidak ada asas dan tidak boleh digunakan sebagai asas satu penyakit itu.

Masalah kesuburan bukan masalah individu. Ia adalah masalah pasangan yang mana kedua-duanya perlu menjalani pemeriksaan dan bimbingan sekiranya mereka berdua sudah berusaha untuk mendapatkan anak.

Memandangkan anda baru berkahwin, anda boleh terus berusaha. Jika sudah lebih setahun dan tiada apa apa hasil, lebih baik buat temujanji berjumpa doktor. Meramal kesuburan melalui tapak tangan, muka, telinga atau tapak kaki bukan cara yang berkesan, malah mengelirukan.

Bernafsu bila hidu kemaluan isteri

Number of View: 0

NAFSU NAIK HIDU ALAT KELAMIN ISTERI

Soalan

SAYA berusia 52 tahun dan sudah berkahwin 28 tahun. Yang membimbangkan saya ialah, nafsu saya naik apabila menghidu alat kelamin isteri. Semakin kuat baunya seperti bau ikan kering, saya akan terangsang. Masalahnya, saya tidak terangsang jika bau alat kelamin isteri tidak kuat. Boleh doktor menjelaskan punca keadaan ini?

BANG MAN
Pulau Pinang

Jawapan

Terangsang dengan bauan anggota sulit bukan perkara luar biasa, walaupun membau anggota sulit itu perbuatan aneh. Memang biasa untuk manusia mengaitkan anggota sulit dengan najis dan kekotoran.

Sehubungan itu, minda manusia tentu tidak terbuka untuk menghidu baunya kerana tentu bauan itu kurang menyenangkan.

Kajian mengenai bauan mendapati, sesetengah bauan merangsang urat saraf dalam mukosa hidung dan memberi rangsangan kepada otak, seterusnya merangsang sesuatu sistem secara positif. Maka wujud terapi aroma yang menggunakan pendekatan itu.

Kimia tidak berbau yang dikenali sebagai Pheromones dapat membangkitkan perasaan syahwat dan merangsang selera seksual apabila kimia ini dihidu. Perkara ini wujud di kalangan binatang dan jarang dikaitkan dengan manusia.

Bagaimanapun, pakar dari Universiti Chicago, Amerika Syarikat menyatakan, manusia berkemampuan menghasilkan Pheromones yang dapat merangsang atau mempengaruhi sistem reproduksi dan seksual.

Untuk anda, kebetulan bauan yang dikeluarkan pasangan dapat membangkitkan selera seksual anda untuk melakukan hubungan mengikut nafsu anda.

Keadaan ini lebih terserlah apabila anda lebih selesa dengannya dan dapat menerima bauan yang kurang menyenangkan itu.

Perkara ini tidak berlaku kepada semua manusia. Wanita juga berkemampuan mengalami rangsangan seksual apabila terhidu bau peluh kekasih.

Konsep Pheromones kini dikomersialkan. Kononnya wujud wangian yang boleh menyemarakkan perasaan syahwat wanita kepada lelaki yang memakainya. Ini memang karut!

Buah zakar terlalu kecil

Number of View: 0

Buah zakar terlalu kecil

SAYA berusia 18 tahun, tetapi buah zakar saya lebih kecil daripada ibu jari kaki. Ada pendapat mengatakan jika buah zakar lebih kecil daripada ibu jari kaki, ia menandakan seseorang lelaki itu tidak subur. Adakah ia benar?

RIZUAN,Kelana Jaya, Selangor.

images-1PROSES tumbesaran buah zakar bermula daripada peringkat awal baligh lagi. Purata saiznya adalah sebesar ibu jari kaki atau tiga suku saiznya. Bagi lelaki yang memiliki ibu jari kaki lebih besar daripada normal, sudah tentu saiz buah zakarnya lebih besar dan begitu juga sebaliknya.

Jika anda was-was dengan saiz berkenaan, silalah rujuk doktor untuk kepastian. Jika doktor berkenaan mempunyai alat pengukur buah zakar, iaitu orkidometer, ia lebih mudah.

Ketika pemeriksaan dilakukan, hanya badan buah zakar diukur dan tidak termasuk pundi epididimis. Saya pernah merawat seorang lelaki yang mempunyai buah zakar terlalu kecil, tetapi penghasilan spermanya tetap ada.

Mengukur saiz buah zakar sebenarnya sekadar untuk memberi keprihatinan kepada lelaki mengenai kepentingan anggota berkenaan.

Apa yang penting, buah zakar perlu dilindungi dan elakkan daripada terdedah kepada kecederaan. Jika anda membabitkan diri dalam sukan yang memerlukan anda memakai alat pelindung buah zakar, turutilah arahan itu.

Jika buah zakar bengkak akibat hentakan atau kemalangan, jangan cuba untuk mengurutnya tetapi adalah lebih baik tuamkannya dengan ais.

Tip-Tip Malam Pertama (Cara memecah dara)

Number of View: 0

Tip-Tip Malam Pertama (Memecah Dara)

Dari segi adat, persetubuhan kali pertama suami isteri dari mana-mana bangsa pun akan tertumpu kepada kerja memecahkan dara.

imagesSelaput dara itu sebenarnya terkoyak.

Ia masih lagi wujud, dan akan hilang selepas melahirkan anak yang pertama. Perkara yang elok diketahui apabila mahu memecahkan dara ialah:

* Zakar perlulah cukup kerasnya bagi membolehkannya menekan selaput dara lantas mengoyakkannya tanpa terkedu dan patah.

Jika zakar tidak cukup keras, keghairahan dan kesediaan suami patut ditingkatkan.

* Selain dari itu. terdapat selaput dara yang sukar dikoyakkan kerana ianya tebal, faktor lain seperti zakar yang terlalu besar atau faraj yang amat sempit, atau kekurang air mazi di faraj.

Ini akan mengakibatkan zakar sukar menusuki faraj.

Tingkatkan keghairahan isteri bagi memperbanyakkan mazinya dan mengurangkan kesakitannya. Jika perlu membubuh minyak pelincir ke permukaan lubang faraj.

* Pada isteri perasaan nikmat dan sakit akan bersilih ganti.

Sebaiknya tekan zakar ketika nikamat(sakitnya reda) dan diam ketika dia sakit(nikmatnya rendah berbanding sakit)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...