Archive for January 2012

Lelaki termakan ubat putus haid

Number of View: 0

RESAH BAKAL PENGANTIN

Soalan

SAYA berusia 24 tahun dan akan melangsungkan perkahwinan tidak lama lagi. Ketika berusia 10 tahun, saya pernah termakan ubat kepunyaan ibu saya, yang rasanya manis seperti gula dan berwarna kuning gelap.

tiadapowerSaya tidak tahu ubat apa tetapi selepas beberapa kali mengambilnya, baru saya mendapat tahu ubat itu untuk menopaus (putus haid).

Adakah ubat itu memberi kesan kepada organ seks saya? Pada masa ini, organ seks saya masih berfungsi dengan baik dan mampu mengeluarkan air mani apabila saya melakukan onani.

Bagaimanapun, saya masih bimbang jika sejarah saya makan ubat kepunyaan ibu akan memberi kesan negatif kepada alat zakar dan kualiti serta kandungan sperma saya.

SAM
Kajang

Jawapan

Menjadi kebiasaan mana-mana individu yang bakal mendirikan rumah tangga akan mula memberi tumpuan lebih ke atas aspek kesihatan diri, terutama kesihatan anggota reproduktif.

Mereka bimbang anggota itu bermasalah akibat ‘sejarah’ silam, sekali gus menjejaskan masa depan dengan pasangan mereka.

Masalah anda ialah pernah termakan ubat ibu anda tanpa mengetahui kandungan ubat berkenaan. Ini berlaku sudah lama. Jika ada apa-apa kesan atau implikasi sudah diketahui sekarang. Jika tiada, anda tidak perlu khuatir kesan jangka panjang.

Masalah tidak berlaku kerana anda mempunyai sistem reproduksi yang berfungsi, dapat mencapai ereksi dan boleh mencapai ejakulasi.

Perkara yang anda perlu khuatir yang mungkin boleh memberi kesan kepada hubungan seksual dengan pasangan ialah amalan onani.

Jika anda ketagih dengan perbuatan onani itu, tentu anda tidak dapat mengurangkannya dan akan menjejaskan hubungan keintiman dengan pasangan apabila anda lebih seronok dengan cara onani daripada hubungan seks dengan pasangan.

Sanggup membujang sebab zakar kecil

Number of View: 0

SANGGUP MEMBUJANG

KEBAHAGIAAN perkahwinan terletak pada alat sulit? Kedengarannya melucukan, tetapi itulah ungkapan yang kerap dijadikan bahan bualan di kalangan lelaki. Malah, ada yang terpengaruh sehingga sanggup membujang, bimbang apabila berkahwin kelak tidak mampu memuaskan pasangannya.

Tidak dinafikan, hubungan keintiman seksual mustahak dalam perkahwinan. Bagaimanapun, hubungan seksual bukan satu-satunya keperluan yang dapat membina rumah tangga.

Keperluan lain seperti kemesraan, kasih sayang, keprihatinan, belaian, penjagaan dan nafkah zahir juga mustahak.

Dalam Islam, perkahwinan digalakkan. Perkahwinan itu sebahagian daripada agama dan yang lain, iaitu kemesraan, kedamaian rumah tangga dan zuriat memantapkan keluarga itu.

Sentuhan intim mencetuskan perasaan syahwat dan membuka selera untuk hubungan seksual. Anggota seksual anugerah Tuhan kepada kita dan memang padan untuk kita mengikut baka dan keturunan.

Memang alat sulit satu keajaiban yang dianugerah Tuhan kepada manusia tetapi ia tidak perlu ditokok tambah, melainkan jika ada masalah yang hanya dapat dikenal pasti oleh doktor, bukan dukun, tukang urut atau rakan.

Alat sulit kelihatan kecil dalam keadaan biasa dan untuk lelaki gemuk ia termasuk dalam lemak tundun. Keadaan menjadi luar biasa apabila ereksi berlaku dan kelihatan terjojol.

Justeru, jangan terpedaya dengan cerita orang yang tidak tahu mengenai keadaan zakar yang tidak sama antara satu individu dengan individu lain.

Dapatkan pemeriksaan doktor sebelum melakukan usaha bukan-bukan untuk tujuan membesarkan zakar. Jangan membeli pam vakum untuk membesarkan alat sulit kerana ia tidak mujarab dan mungkin memudaratkan.

Ada sistem tertentu (alat ‘penile extender’) yang dikenali sebagai Andropenis yang dapat mempengaruhi bentuk dan saiz zakar. Ia boleh digunakan dengan bimbingan doktor dan hanya disyorkan jika benar alat sulit individu itu kecil.

Jangan terpengaruh dengan maklumat di Internet mengenai ubat, senaman atau makanan yang dapat membesarkan alat sulit kerana ia karut belaka.

Berwaspada dengan pihak tidak bertauliah yang mengesyorkan cara suntikan untuk membesarkan alat sulit.

Ia berbahaya dan mengakibatkan isi zakar kelihatan besar, tetapi ketika ereksi berlaku, kekerasan tiada atau membuatkan zakar kelihatan kecil dan luas. Jika itu berlaku, cara pemulihan hanya melalui pembedahan.

Berdasarkan maklumat yang diterima, kaedah berisiko itu kini diamalkan sebilangan lelaki di Kuala Lumpur dan Pantai Timur dengan kos kira-kira RM500.

Bagaimanapun, kebanyakan mereka yang mencuba berdepan pelbagai masalah. Nasihat saya, jangan kerana mahu membesarkan zakar, nyawa tergadai!

Penis Rules

Number of View: 0

FOLLOW THE Penis RULES BELOW:

Do not urinate in the water. For example, while bathing in the river, pool or any place of such.
Do not immediately wash or apply water to your penis after having sex or masturbating. Give it half an hour to achieve good effect.
Do not have sex in an air-conditioned room.
Do not use soap for masturbating or any kind of chemical materials, drugs or anything which contains alcohol or drugs.
Do not drink over and over while eating. Drink only half an hour after eating.
Do not use any kind ofanasthetic drugs or ointment.
Not encouraged to let your penis be sucked by your partner as it can cause your prostate vein tract to become less functional. Prostate is actually to warm up the body and smoothen blood circulation. (If this rule in 7 is not followed, your blood will be cold)
Not encouraged to take ‘cold’ food. Always take ‘hot’ and fresh food.
Always urinate at hard places like rock, cement, or anything of such.
After having sex or masturbating, make sure to massage back from the base to the head of your penis 2-3 times.
Apply this oil for at least 40 days and apply it daily.
Make sure you are not a diabetic. If you are, medication is NECESSARY. Be sure to go through its medication.
If you are a diabetic, be sure not to get the service of masseurs for male disease as it can sever your penis’ veins.
Make sure you reapply ‘Minyak Lintah Tapa’ after bath-so that your penis will always be covered with the oil during the period of 40 days.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...