Archive for May 2012

Sakit lutut selepas melancap

Number of View: 0

AMALAN SERONG SAKIT LUTUT

Soalan

SAYA mengalami masalah sakit lutut selepas melakukan onani. Adakah sakit lutut ini berpunca daripada perbuatan saya melakukan onani?

MATT
Raub, Pahang

Jawapan

Amalan merangsang anggota sulit dan mendapat keseronokan membuatkan onani adalah amalan yang sukar dihentikan kecuali jika pengamalnya mengalami sesuatu yang kurang menyenangkan seperti kebengkakan anggota sulit atau pening kepala setiap kali klimaks atau sakit badan, sakit lutut atau sakit anggota sulit.

Kepada mereka yang memang mendapat keseronokan, tanpa pengetahuan mereka sebenarnya ketagih dengan amalan itu. Apabila tidak onani, mereka kurang selesa dan mesti membuatnya walaupun tiada sebab untuk melakukannya.

Sehubungan itu, tidak menghairankan jika mereka mendapati sukar menghentikan amalan berkenaan walaupun sudah berumahtangga.

Ada juga yang hanya seronok dengan amalan itu daripada bersetubuh dengan pasangan. Ini tentu memberi tekanan kepada pasangan apabila mendapat tahu dia melakukan onani secara senyap dan tidak melayannya. Ini boleh mengakibatkan perpecahan rumah tangga.

Masalah tidak selesa ketika melakukan onani seperti sakit lutut berlaku akibat tekanan otot paha yang kejang ketika ejakulasi berlaku. Ia bukan kerana ‘air’dalam kepala lutut kering!

Jika tidak selesa, perbuatan itu perlu dihentikan segera kerana banyak lagi kesan negatif yang boleh berlaku seperti ketagihan kepada onani, cepat klimaks dan mati pucuk.

Cepat terpancut awal sebelum isteri klimaks

Number of View: 0

RISAU ISTERI KEGUGURAN
Soalan

SAYA mendirikan rumah tangga pada April tahun lalu. Yang merisaukan saya ialah, saya cepat terpancut awal sebelum isteri klimaks. Isteri mengatakan, pancutan pramatang saya adalah punca menyebabkannya sukar mengandung.

Awal tahun ini, isteri disahkan mengandung oleh doktor tetapi selepas dua bulan, darah terkeluar sedikit demi sedikit seperti orang datang haid.

Apabila membuat pemeriksaan semula, doktor mengesahkan isteri saya keguguran disebabkan kandungan tidak berapa sihat.

Soalan saya ialah, adakah pancutan pramatang boleh menyebabkan saya sukar mendapat zuriat dan bagaimana hendak mengatasi masalah ini?

JOE
Kedah

Jawapan

Jarang klimaks cepat atau ejakulasi pramatang menyebabkan masalah kesuburan. Ini hanya berlaku jika air mani tidak sempat disalurkan ke dalam faraj, iaitu pancutan air mani berlaku di luar faraj.

Mengenai kemungkinan masalah kesuburan berlaku akibat air mani terkeluar dari faraj, ini juga jarang berlaku jika bilangan sperma mencukupi dan banyak sperma aktif dan berbentuk normal.

Yang menjadi masalah apabila bilangan sperma sangat kurang, kerana ia tidak membantu pencapaian kehamilan jika air mani keluar dengan banyak dari faraj setiap kali selesai bersetubuh.

Untuk mengurangkan kemungkinan cepat klimaks, mungkin anda perlu memberi lebih tumpuan kepada teknik bersetubuh. Mungkin cara yang saya jelaskan ini dapat membantu sedikit sebanyak masalah anda.

Apabila ereksi (zakar menjadi keras), anda kemut untuk menyalurkan ereksi sehingga masuk sedalam-dalamnya di dalam faraj. Lakukan dayungan ketika zakar keras dengan mengemut.

Dayungan perlu dalam kawalan kemut dan geselan lebihkan ke langit faraj.Apabila pasangan hendak dayungan yang cepat, lakukan juga dalam kawalan kemut. Jika terpancut juga, dayung selagi ereksi ada.

Saya juga ingin mengingatkan, anda harus memendekkan dayungan bagi mengekalkan ereksi lebih lama. Semoga anda dan pasangan mencapai hasrat menimang cahaya mata dalam masa terdekat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...