Archive for October 2012

Zakar Kecil Dan Mengecut

Number of View: 0

Zakar Kecil Dan Mengecut

Pengambilan makanan kesihatan oleh segelintir ahli bina badan selain individu yang gemar bersenam secara mengangkat besi boleh menyebabkan buah dada membesar, manakala zakar pula mengecut dan kecil, menjadikannya kurang mantap ketika ‘beraksi’.
Kesan sampingan itu bukan perkara baru, malah sering dialami ahli bina badan dan angkat besi hasil pengambilan makanan kesihatan mengandungi steroid tanpa mendapat nasihat doktor.

Pada mulanya, individu yang berdepan perkara terbabit mempunyai saiz zakar normal, tetapi masalah timbul apabila mereka mula bersenam dengan mengangkat besi untuk membentuk anggota tubuh.

Individu yang mengambil steroid untuk membuatkan otot mantap, tegap, timbul dan membesar, perlu mendapatkan nasihat doktor kerana mungkin ia kelihatan seperti makanan kesihatan biasa tetapi sebenarnya mengandungi bahan berkenaan.

Steroid yang diambil tanpa nasihat doktor boleh mengakibatkan hormon testosteronnya menurun hingga membuatkan zakar mengecil selain mengecut.
Mereka perlu memastikan apa yang diambil sebagai makanan kesihatan itu tidak mengandungi steroid atau hormon Androgen (selain hormon testosterone) seperti Androsteindion dan DHEA yang menjadi makanan kesihatan biasa dalam produk bina badan.
Androsteindion boleh berubah kepada hormon estrogen dalam badan dan ini akhirnya menyebabkan buah dada pengambilnya besar, manakala zakar pula mengecil selain kurang mantap.

Mereka digalak meneruskan senaman tetapi dinasihatkan berhenti mengambil steroid bagi mengelak masalah terbabit berpanjangan hingga mengganggu kelancaran hubungan seksual.

Individu yang terbabit dalam sukan bina badan atau angkat besi tanpa menggunakan steroid juga berdepan risiko zakar mengecut.
Bagaimanapun, ia berlainan kerana jika zakar mengecut, ia disebabkan kekerapan bersenam dan mengangkat besi membuatkan semua otot badan, termasuk otot kemut, dalam keadaan mencengkam untuk mengukuhkan struktur tubuh ketika senaman lasak dilakukan.
Ketika itu, zakar yang tidak menegang tertarik ke dalam dan selepas otot lega ia kembali kepada keadaan normal

Petua Amalan Zakar mengikut orang dahulu

Number of View: 0

AMALKAN BEBERAPA PETUA Amalan Zakar INI:

images-24

Jangan kencing di dalam air. Contohnya ketika mandi di dalam sungai, kolam atau yang bersamaan maksud dengannya.
Jangan terus basuh atau mengenakan air pada alat kemaluan anda iaitu selepas melakukan seks atau melancap. Biarkan setengah jam untuk mendapalkan hasil yang baik.
Jangan lakukan seks di dalam bilik berhawa dingin.
Jangan gunakan sabun semasa melancap atau sebarang bahan kimia, dadah dan yang ada alkohol dan kemikal.
Jangan makan bersulam air. Biarkan 1/2 jam selepas makan barulah air diambil.
Jangan gunakan sebarang ubat kebas (tahan lama).
Tidak digalakkan kemaluan anda dihisap oleh pasangan anda keranaboleh menyebabkan urat nadi prostate tidak berfungsi dengan baik. Prostate sebenarnya adalah alat bagi memanaskan badan dan melancarkan peredaran darah. (Sekiranya pantang-larang ke 7 tidak diikuti, darah anda akan menjadi sejuk).
Tidak digalakkan mengambil makanan-makanan sejuk. Selalukan mengambil makanan panas (hot) dan segar (fresh).
Amalkan selalu kencing pada tempat yang keras seperti batu,”simen atau kayu atau yang bersamaan maksud dengannya.
Selepas bersetubuh atau melancap, pastikan anda mengurut semula dari arah pangkal ke depan atau ke kepala kemaluan sekurang-kurangnya 2-3 kali urutan.
Amalkan minyak ini sekurang-kurangnya 40 hari dan amalkan setiap hari.
. Pastikan anda tidak mengidap penyakit kencing manis (diabetes).; Sekiranya anda ada penyakit tersebut, rawatan adalah PERLU. Pastikan anda mengambil ubat kencing manis.
Jika anda mengidap kencing manis, pastikan yang anda tidak mendapatkan rawatan daripada tukang unit sakit tuan, urat kemaluan boleh putus
. Pastikan anda memakai semula Minyak Lintah Tapa selepas mandi – supaya zakar anda, sentiasa dibasahi oleh minyak dalam masa 40 hari.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...