Cara segarkan Kulit Zakar

Spread the love

BAGAIMANA ingin mengembalikan kembali kesegaran kulit zakar? Di mana boleh saya dapatkan ubat atau krim untuk mengatasi masalah seperti itu dan bagaimanakah ingin mengembalikan semula kulit zakar supaya kelihatan muda?


INGIN TAHU
Yan, Kedah

JAWAPAN

Kulit zakar adalah jenis kulit lembut yang mengandungi banyak tisu mengembang (lax connective tissue) dan tisu elastik serta tidak mengandungi lemak yang biasa ada kepada kulit badan.

Dengan adanya tisu mengembang itu, kulit boleh digerakkan atau ditarik dengan mudah.

Apabila ereksi berlaku, kulit tertarik dan meluas untuk menerima tumbesaran anggota kelamin lelaki. Jadi apabila ereksi mengendur dan mengecut, kulit zakar mengumpul dan menebal.

Warna kulit ketika dalam keadaan zakar mengecut kelihatan kurang cerah jika dibandingkan apabila ia tertarik akibat tumbesaran zakar ketika ereksi.

Warna kulit zakar memang gelap atau kurang cerah daripada kulit berdekatan anggota kelamin. Ini kerana kandungan lapisan tisu pewarna kulit bergelar lapisan ‘malphigian’.

Jika kulit itu disapu krim mengandungi bahan radang, sudah tentu kulit itu kelihatan lebih gelap akibat tekanan kepada lapisan ‘malphigian’ itu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...