Cepat terpancut awal sebelum isteri klimaks

Spread the love

RISAU ISTERI KEGUGURAN
Soalan

SAYA mendirikan rumah tangga pada April tahun lalu. Yang merisaukan saya ialah, saya cepat terpancut awal sebelum isteri klimaks. Isteri mengatakan, pancutan pramatang saya adalah punca menyebabkannya sukar mengandung.

Awal tahun ini, isteri disahkan mengandung oleh doktor tetapi selepas dua bulan, darah terkeluar sedikit demi sedikit seperti orang datang haid.

Apabila membuat pemeriksaan semula, doktor mengesahkan isteri saya keguguran disebabkan kandungan tidak berapa sihat.

Soalan saya ialah, adakah pancutan pramatang boleh menyebabkan saya sukar mendapat zuriat dan bagaimana hendak mengatasi masalah ini?

JOE
Kedah

Jawapan

Jarang klimaks cepat atau ejakulasi pramatang menyebabkan masalah kesuburan. Ini hanya berlaku jika air mani tidak sempat disalurkan ke dalam faraj, iaitu pancutan air mani berlaku di luar faraj.

Mengenai kemungkinan masalah kesuburan berlaku akibat air mani terkeluar dari faraj, ini juga jarang berlaku jika bilangan sperma mencukupi dan banyak sperma aktif dan berbentuk normal.

Yang menjadi masalah apabila bilangan sperma sangat kurang, kerana ia tidak membantu pencapaian kehamilan jika air mani keluar dengan banyak dari faraj setiap kali selesai bersetubuh.

Untuk mengurangkan kemungkinan cepat klimaks, mungkin anda perlu memberi lebih tumpuan kepada teknik bersetubuh. Mungkin cara yang saya jelaskan ini dapat membantu sedikit sebanyak masalah anda.

Apabila ereksi (zakar menjadi keras), anda kemut untuk menyalurkan ereksi sehingga masuk sedalam-dalamnya di dalam faraj. Lakukan dayungan ketika zakar keras dengan mengemut.

Dayungan perlu dalam kawalan kemut dan geselan lebihkan ke langit faraj.Apabila pasangan hendak dayungan yang cepat, lakukan juga dalam kawalan kemut. Jika terpancut juga, dayung selagi ereksi ada.

Saya juga ingin mengingatkan, anda harus memendekkan dayungan bagi mengekalkan ereksi lebih lama. Semoga anda dan pasangan mencapai hasrat menimang cahaya mata dalam masa terdekat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...