Jilat air mazi

Spread the love

HUBUNGAN INTIM HALAL IBADAH
Soalan

SAYA melakukan oral seks bersama isteri dan ketika melakukannya, saya menjilat air mazinya. Apakah saya akan dijangkiti penyakit kelamin?

Soalan kedua pula ialah, ketika berusia belasan tahun, saya kerap melakukan onani menggunakan sabun. Apakah kesan yang akan saya hadapi? Adakah saya akan menjadi mandul kerana sehingga hari ini saya belum mendapat zuriat?

AKHIR
Perlis

images-17Jawapan

Mengikut Islam, hubungan seksual untuk mereka yang sudah berkahwin adalah satu ibadah. Tiada apa batasan, kecuali melakukan hubungan seksual melalui lubang najis dan ketika dalam waktu haid isteri.

Wajib untuk suami merangsang isteri sebelum mendekatinya. Mengikut Imam Al-Nawawi dan Al-Suyuti, tiada masalah untuk pasangan merangsang antara satu dengan yang lain sama ada menggunakan tangan atau mulut yang juga termasuk lidah.

Yang mustahak ialah ia perlu dilakukan tanpa paksaan. Memandangkan hubungan seksual itu satu ibadah, mustahak untuk pasangan lelaki dan wanita membersihkan diri serta mengharumkan badan sebelum berintim.

Dalam keadaan itu, tiada masalah bauan yang sering menjadi punca kehambaran seks.

Onani untuk pencegahan daripada berlakunya maksiat, boleh dilakukan dan jika sudah berkahwin, ia dilakukan dengan pengetahuan pasangan dan semata-mata untuk melegakan tekanan berjauhan daripada pasangan.

Untuk keselesaan, elok mengunakan krim atau jeli. Sabun mengeringkan. Tiada sebab onani penyebab kemandulan lelaki atau wanita, jika anggota sulit dan salur reproduktif wanita tidak tercedera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...