Lambat Pancut bila Bersama

Spread the love

‘LEWAT SAMPAI’ KETIKA BERSAMA PASANGAN
Soalan

SAYA mempunyai tabiat buruk iaitu gemar beronani walaupun sudah berkahwin. Masalahnya ialah apabila beronani saya akan klimaks terlalu cepat, tetapi jika bersetubuh dengan isteri, klimaks saya agak lambat. Adakah saya kurang subur atau kurang rangsangan daripada isteri?

LELAKI KELIRU
Perak

Jawapan

downloadNIKMAT yang dikecapi ketika onani berbeza berbanding melakukan persetubuhan dengan pasangan. Bagi mereka yang biasa dengan onani dan selesa dengan teknik sendiri untuk merangsangkan syahwat, mereka lebih seronok dengannya daripada bersetubuh dengan pasangan.

Kebiasaannya memang lelaki akan cepat klimaks ketika onani kerana dia yang mengawal pergerakan zakar. Selain itu dia tahu kawasan paling sensitif pada zakar dan merangsangkannya hingga klimaks.

Ia berbeza jika dia bersetubuh dengan pasangan. Rangsangan yang biasa membolehkan klimaks dengan onani tidak sama jika bersetubuh, jadi dia perlu tumpukan sentuhan lain yang membolehkannya mencapai klimaks dengan pasangan.

Ini akan memakan masa dan kadangkala boleh membosankan kedua-dua pasangan jika terlalu lama dan letih!

Masalah ini bukan masalah kesuburan atau kurang rangsangan daripada pasangan. Sudah tentu individu itu seronok dan terangsang dengan isteri, tetapi dia tidak dapat rangsangan yang dapat mencetuskan klimaks yang dia biasa dapat dengan onani.

Mungkin jika mendapat kerjasama isteri untuk melakukan rangsangan yang memudahkannya klimaks, masalah itu akan dapat diatasi. Memang mustahak untuk pasangan kelamin bekerjasama dan berkomunikasi untuk menjayakan hubungan intim seksual yang lebih mengghairahkan antara mereka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...