Musibah cincin Penambat Zakar

Spread the love

KINI ada banyak peralatan berbentuk gelang dan cincin untuk ditambat kepada zakar yang kononnya dapat memberi tenaga, kekuatan dan kesihatan zakar.

Semua peralatan itu dijual dengan harga mahal. Ada juga peralatan sama yang dikatakan mengandungi azimat atau jampi serapah, kononnya membuatkan zakar ‘gagah’.


Di samping itu kita terdengar mengenai musibah yang berlaku kepada beberapa orang yang menggunakan cincin besi untuk menambat pangkal zakar dengan tujuan membesarkan zakar.

Kesudahannya, zakar bengkak dan berwarna biru kerana aliran darah di dalamnya tersekat, menyebabkan cincin itu terpaksa dipotong dalam pembedahan kecemasan.

Mungkin ada banyak lagi kes sebegitu tetapi tidak dilaporkan kerana mangsa malu. Persoalannya, benarkah cincin dan gelang untuk zakar benar-benar memberi manfaat seperti digembar-gemburkan itu?

Mereka yang menjadi ejen alat berkenaan sudah tentu memberi pelbagai testimoni dan ada juga yang menunjukkan gambar ‘zakar mereka’ yang pulih dan baik akibat penggunaan cincin berkenaan.

Itu sebenarnya hanya tipu helah dan taktik untuk mencari wang ringgit dengan senang. Mereka sanggup menjual maruah dan memberi derita kepada yang orang membeli alat itu.

Individu yang terdesak akan membeli tanpa usul periksa dan kemudian mengalami masalah.

Untuk makluman pembaca, cincin dan gelang yang keras apabila ditambat kepada pangkal zakar ketika zakar separa tegang akan menahan darah.

Jika kebetulan zakar membesar dan cincin atau gelang itu tertambat serta sukar ditanggalkan, ia memberi masalah kepada perjalanan darah ke dalam zakar. Apabila perjalanan darah tersekat, tisu dalaman akan mati dan zakar akan rosak selama-lamanya.

Jika cincin yang elastik dan yang mudah mengembang digunakan, cincin itu mengembang serta tidak memberi tekanan jika tiada benda keras dalamnya.

Maka cincin itu boleh digunakan jika mahu kekalkan ereksi untuk jangka masa lama atau memantapkan ereksi yang kurang tegang kepada lebih tegang. Namun cincin dan gelang itu perlu diuji dan bukan sekadar dibuat dan dijual.

Jika penambat cincin itu ketara, ia boleh menekan tisu zakar dan mengakibatkan keradangan serta kemunculan parutan jika digunakan untuk jangkamasa lama atau digunakan kerap.

Saya tidak syorkan mana-mana cincin penambat zakar yang tidak diuji kaji keberkesanannya. Hanya satu rekaan bentuk cincin penambat zakar yang diuji kaji dan hasil kajian juga turut dilaporkan dalam Jurnal Andrologi Asia 2006 pengeluaran isu Oktober.

Jadi anda semua perlu waspada dan jangan suka sangat membeli cincin yang bukan-bukan kerana ia dijual dengan menggunakan nama doktor.

Saya difahamkan, nama saya digunakan banyak syarikat yang menjual cincin. Dapatkan pengesahan dulu. Saya tiada produk cincin atau gelang zakar.

Saya pernah menjalankan ujian kepada sejenis cincin penambat zakar dan reka bentuk itu dipaten oleh pengusahanya. Bagi yang berminat boleh lihat rupa bentuk cincin itu dan manfaatnya dalam YouTube.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...