Pheromones sebagai pewangi ghairah

Spread the love

TIADA PEWANGI GHAIRAH

Soalan

SAYA pernah terbaca dalam Internet mengenai ‘Pheromones’. Adakah benar ia berfungsi untuk mengeluarkan bau kelelakian bagi mengghairahkan pasangan kita? Boleh atau tidak saya gunakannya bagi memikat isteri untuk melakukan hubungan seks?

KADIR
Raub, Pahang

Jawapan

Banyak syarikat penjual ubat kuat dan ubat ghairah seks memperkatakan mengenai Pheromones yang kononnya dapat mengghairahkan lelaki atau wanita yang baunya dikatakan akan menaikkan syahwat.

Mengikut pendapat dan pengetahuan saya, ia mengarut dan yang membelinya tentu individu berfikiran cetek kerana membazir wang tanpa usul periksa. Kajian yang pernah dilakukan mengenai Pheromones ialah terhadap binatang.

Bahan kimia semula jadi ini dihasilkan melalui peluh atau cecair dari anggota sulit, najis atau air kencing yang dapat memberi ‘signal’ atau tanda tertentu kepada binatang lain yang sama spesies bagi memahami keadaan tertentu.

Sebagai contoh, anjing kencing di merata kawasan untuk memberitahu anjing lain yang itu adalah kawasannya. Jika anjing betina hendak memberitahu ia dalam keadaan subur yang mana telurnya akan keluar, ia mengeluarkan cairan dari bahagian berdekatan anggota seksnya.

Lelaki kononnya mengeluarkan bauan badan spesifik daripada peluh ketiak yang dapat menggelorakan perasaan syahwat wanita yang terhidu atau yang sengaja menghidu pakaiannya yang dibasahi peluh.

Mungkin ini boleh berlaku jika minda wanita itu terbuka untuk membuat begitu. Jika tidak, ia tidak berlaku.

Sehubungan itu, jangan fikir adanya minyak wangi mengandungi Pheromones dapat membangkitkan perasaan syahwat isteri jika mindanya tidak terbuka untuk tujuan itu. Lagipun, minyak wangi itu perlu ada Pheromones yang datang daripada anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...