Senaman keempat dalam merawat lemah syahwat dan mati pucuk

Spread the love

Senaman batin keempat

Tidak sedikit orang yang mengalami gejala ter-pancutnya mani sebelum waktunya antaranya ber-sebab dari rasa ngilu (sensitifl yang luar biasa pada zakar. Doktor di Barat mengesani rasa sensitif yang menyebabkan pancutan mani sebelum waktu bera-da di kawasan kepala zakar dan juga di batang zakar.

Menurut Timur, sebab pancutan sebelum waktu ini adalah kerana tubuh mengandungi banyak air; menyebabkan zakar menjadi sejuk, darah tidak me-ngalir dengan baik, makan makanan panas dain yang termasuk jenis gatal seperti udang kecil. Ini boleh mengakibatkan zakar ngilu walaupun tegang dengan baik.

images-7Gerakan ini dilakukan ketika zakar masih tegang di waktu pagi. Pada waktu ini, rasa ngilu adalah pa-ling tinggi. Gerakan ini akan mengasah kepala zakar, membiasakannya pada geselan. Kepala zakar amat sensitif pada geselan. Dengan melatihnya, rasa sen-sitif sewaktu jimak akan dapat dikurangkan.

Gerakannya: Tarik nafas hingga penuh paru-paru. Pegang batang zakar degan agak kuat supaya darah tertumpu ke kepala zakar dan ini menyebab-kan kepala zakar mengembang. Dengan meng-gunakan perut tapak kaki, gosok atau asah kepala zakar ke arah hujungnya. Ketika melakukan ini ta-han nafas, lalu hembuskan. Lakukan 3 kali.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...