Zakar terlalu besar

Spread the love


MASALAH SENGGAMA
Soalan

SAYA baru mendirikan rumah tangga Januari lalu. Yang merunsingkan saya ialah, sehingga hari ini saya belum dapat memasukkan zakar ke dalam kemaluan isteri.

Isteri saya mengadu sakit kerana zakar saya terlalu besar. Usia saya 37 tahun manakala isteri saya 28 tahun. Apa perlu saya lakukan untuk mengatasi masalah ini?

RAHMAN

Johor Bahru

Jawapan

Zakar ialah anggota kemaluan lelaki yang disalurkan ke dalam faraj wanita apabila ia keras dan padat untuk tujuan seks penetratif.

Lelaki memerlukan kerjasama wanita untuk menyalurkan zakarnya ketika hendak bersetubuh manakala pasangannya perlu melegakan pembukaan faraj, memegang dan menghalakan ereksi pasangan ke pembukaan faraj.

Pada masa sama, wanita perlu melegakan ruang faraj supaya zakar mudah masuk. Tanpa melegakan pembukaan dan ruang faraj, memang sukar menyalurkan zakar ke dalam faraj.

Dalam keadaan gugup dan takut, wanita sukar memberi tumpuan. Sebaliknya, dia akan mencengkam faraj dan sudah tentu pembukaan faraj tidak akan kelihatan.

Apabila pembukaan faraj dilegakan, ia akan kelihatan berdekatan pembukaan lubang najis. Jika bayi yang besar itu boleh keluar dari faraj dengan mudah, tiada sebab kenapa zakar tidak dapat disalurkan ke dalam faraj.

Kemungkinan besar isteri anda mengalami masalah mengawal pembukaan farajnya. Keadaan ini dikenali sebagai ‘Vaginismus’. Isteri anda perlu berjumpa pakar untuk menyelesaikan masalahnya.

Dapatkan juga cakera padat ‘Cinta, Perkahwinan & Kesihatan Seksual’ di pasaran. Banyak maklumat mengenali cara mengendalikan malam pertama.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...