KENAPA LELAKI 40AN, 50AN & KE ATAS SERING DIKAITKAN DENGAN KANSER PROSTAT.

Spread the love

KENAPA LELAKI 40AN, 50AN & KE ATAS SERING DIKAITKAN DENGAN KANSER PROSTAT.

Menurut kajian pakar-pakar perubatan terkini menyatakan bahawa lelaki berumur antara 40an, 50an & ke atas merupakan orang yang berisiko tinggi mengalami kanser prostat. Oleh itu, kita sebagai lelaki harus waspada dengan kanser prostat kerana ia boleh mendatangkan pelbagai masalah kesihatan dan lebih parah membawa maut. Jom ambil tahu simptom-simptom menjurus kepada kanser prostat.

5 tanda simptom-simptom kanser prostat untuk ambil tindakan segera.
1. Sukar dan sakit semasa kencing.
2. Rasa lemah dan kebas pada kaki.
3. Sakit belakang, pinggang, pelvis & paha.
4. Kencing berdarah.
5. Mati pucuk

Jika anda mengalami simptom-simptom di atas, tindakan segera perlu diambil untuk pengesahan supaya dapat mencegah kanser prostat.

Apakah antara punca kanser ini? Mungkin anda tidak pernah terfikir ia disebabkan oleh perkara ini, iaitu tidak keluarkan air mani. Ya, di antara puncanya adalah kerana mereka yang tidak lagi aktif mengeluarkan air mani.

Mengapa pula mereka lingkungan umur ini tidak lagi aktif mengeluarkan air mani? Jawapannya adalah perkara yang paling ditakuti kaum lelaki yakni zakar mereka lembik dan mati pucuk dimana tidak lagi berupaya berjimak dan melakukan hubungan seks bersama isteri.

Pasangan atau isteri mereka yg berumur 40an ke atas ini masih lagi berkebolehan dgn libido yg tinggi. Mereka ini hanya ada keinginan dihati tetapi bila tiada keupayaan disitulah punca kanser prostat akan berlaku.

Jadi, apakah ikhtiar yang boleh kita lakukan? Apakah rawatan alternatif supaya lelaki berumur 40an, 50an dan ke atas dapat kembali melakukan hubungan seks bersama isteri serta dapat mengeluarkan air mani sekurang-kurangnya 3 kali seminggu supaya dapat mencegah prostat dari terkena jangkitan kanser?..

Ada dikalangan ahli sukan mengatakan bahawa ia boleh dicegah melalui sukan. Ya, memang benar tetapi walaupun aktif bersukan, bersenam tetapi jika zakar yang mati pucuk tidak dirawat dan dijaga, risiko mendapat kanser prostat tetap ada kerana lelaki berumur 40an ke atas sekurang-kurangnya perlu mengeluarkan air mani, 3 kali seminggu.

Sebenarnya sebagai lelaki wajib menjaga alat batin mereka dari awal remaja tambahan pula pada usia 40an ke atas supaya dapat merawat & mencegah alat batin mereka mati pucuk dan seterusnya berisiko utk mendapat penyakit kanser prostat.

Untuk mencegah dan mengelakkan diri dari mendapat kanser prostat mereka boleh merawat dan mengembalikan ereksi dengan menggunakan *Fansuri Magic Oil* dan *Serum Lintah Jawa Asli*. Ia diformulasikan tradisi dengan menggunakan bahan-bahan semulajadi. Ianya di iktiraf selamat melalui ujian makmal.

Akhir kata, jom sama-sama kita elakkan ‘aset termahal’ kita dari kanser prostat.

#semoga bermanfaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...